maanantai 29. heinäkuuta 2013

15.7- 29.7 Haderslev- Kiel- Niewpoort-Chebourg-Camaret

Vihdoinkin päästiin oikeaan matkaan ja suuret kiitokset koko X-yachtin teamille ja Robille, kaikki on nyt kunnossa.
Hyvien tuulien viemänä tehtiin matkaa vauhdilla ja nyt on taas vastaisten tuulien päättämänä oltu melkein viikko tässä ranskan pikku kylässä Camaretissa, lepäilty, lenkkeity ja syöty paikallisia herkkuja.
Väsymys iski pitemmillä legeillä ja kumpikin mietittiin, että onko tässä mitään järkeä, kun ainut ajatus oli, että pääsisi nukkumaan.
Kapteeni oli hereillä pimeimmän ajan ja mummo katseli aina auringon laskun ja nousun.
Rotterdamin edustalle satuttiin tietysti pimeimpään aikaan ja silloin valvottiin molemmat ihmettelemässä laivaliikennettä ja valomerta.
Rajoja tänne kai on myös tultu kokeilemaan, seuraavana olisi Biskan ylitys, joka päästään aloittamaan näillä näkymin keskiviikko aamuna.
Mummouutisiin; Paljon Onnea Topille 3 v. 1.8, jos mummo on silloin merellä.
Tässä on varmaan menossa porontaljoja ja sarvia lappiin kielin kanavassa.

Kartta ja tutka ovat parhaita kavereita yöllä ja varsinkin aamusumussa näihin on pakko luottaa, kun mitään muuta ei näy.

Kielissä oli muitakin, paloma-x on tuo musta muiden alla.
Nämä laivat Camaretissa olivat jo saaneet merestä tarpeekseen.... ehkä
Vuorovesi jaksaa ihmetyttää, 7 m mennään ylös ja alas kuuden tunnin välein, mutta ihan tuollaiseen  kiinnitykseen ei uskalleta ryhtyä.

3 kommenttia:

 1. Hei Anne! Ihana kuulla uutisia. Minusta tuli tuplamummo, kun pikku prinsessa syntyi 2.8. Hyviä tuulia teille!
  T. Tuula

  VastaaPoista
 2. Heips,

  tulin juuri töistä ja makailen selkä kipeänä sohvalla. Onnistuin ekakertaa löytämään teidät aluskartalta eli satamasta Averio...
  Kuullaankohon kohta jotain uutta reissun varrelta?

  VastaaPoista
 3. Joo Aveiro oli mielenkiintoinen ankkuripaikka, tosi pieni lahti ja täynnä paikallisia pikkuveneitä, ankkuri alkoi luistamaan aamuyöllä ja merellä säkkisumu, jäi kyllä mieleen! Ais näkyvyys onkin kiinni siitä kuinka lähellä olemme asutusta ja onko lähellä ketään, joka on yhdistänyt Ais vastaanottimen internettiin. Nivelien kolotukset hävisivät heti kun matalapaineet olivat takana ja lämpö alkoi !

  VastaaPoista