lauantai 8. helmikuuta 2014

6.1.14 - 8.2. 14 St.Anne - Rodney Bay - Piton - Bequia  - Mustique - Tobago Cays - Bequia - Wallilabou - Marigot Bay - Rodney Bay

On ollut menoa ja meininkiä, että mummo meinasi unohtaa koko tämän blogin, mutta muutama ystävällinen kysely sai piristymään kirjoitteluun. 
Tomi, Ella, Topi ja Touko haettiin Rodney Bayn satamaan taksilla saaren eteläpäässä olevalta lentokentältä, koska lentokentän vieressä olevassa satamassa oli sattunut ikävä veneeseen tapahtunut ryöstömurha tapaus ( kiinnostuneille enemmän tietoa noonsite.com sivuilla ).
Tuulet eivät vaan täällä hellittä, mutta lähdettiin heti veneen tankkauksen jälkeen matkaan, ensin upeaan poijupaikkaan Pitonin vuorten väliin ja sieltä melkoinen merimatka pienille Bequiaan, mutta tosi hienosti pojat selvisivät alkureissun meripahoinvoinnista huolimatta.
Mustiquella meillä oli rajoitettu liikkuminen, koska saarella lomailivat samaan aikaan englannin kuninkaalliset! Paikka on kuuluisa myös monien rocktähtien lomailupaikkana ja kieltämättä saari oli upea, turvallinen ja rauhallinen niillä muutamilla kaduilla missä päästiin kulkemaan.
Loman päätavoite Tobago Cays toteutti toiveet turkoosista merestä, valkoisista hiekkarannoista ja hummerilounaasta rantanuotiolla, kunnes yhtenä aamuna huomattiin Topin selkä täynnä rakkuloita.
Seuraavana päivänä oli diagnoosi jo selvä; vesirokko !
Topi oli tosi reipas "pilkkutaudista" ja kuumeesta huolimatta, mutta mummon ja äidin sydämet meinasivat särkyä.
Tulomatkan eksoottisin paikka oli St.Vincentin Wallilabou, jossa on kuvattu Pirates of the Caribbean.
Kulissit eivät olleet enää voimissaan ja porukka aika epämääräistä, joten ensi kertaa lukittiin luukku kiilojen kera, eikä kenenkään tehnyt mieli maihin.
Marigot Bayssä Tomi ja Ella viettivät hääpäiväänsä Topin kanssa lääkärissä, jossa selvisi, että lentokoneeseen ei voi mennä niin kauan kuin tartuttavia rakkuloita näkyy. Onneksi kuitenkin pääsivät kahdestaan huippuravintolaan Rainforest Hidewayhyn illalla syömään ja oli kuulemma huippu hyvää.
Nyt ollaan jälleen Rodney Bayssä, Ella ja Touko lähtivät eilen ( isojen itkujen kanssa ) Suomeen ja Tomi jäi Topin kanssa tänne odottelemaan viimeisten rakkuloiden kuivumista ja lentolupaa.
Eilen oli myös pitkä skypetys Brasiliaan ( harvinainen nettiyhteys :) ) Tatun, Taisin ja Tomaksen kuulumisista. Tomas konttaa jo kovaa vauhtia ja kiipeilykin alkanut, aika reipasta just 7 kk täyttäneeltä.

Merimatkat väsyttivät, Topi löysi hyvän paikan sprayhoodin suojasta ja Touko äidin sylistä.
Meren pohjaa ja erivärisiä kaloja tutkittiin vesikiikareilla.
Autiolla hiekkaniemellä kilpikonnia etsimässä
Päiväunilla

Isi ja äiti sukeltelemassa, pohjassa uiskenteli mm. paholaisrausku
Rentoa rantaelämää ennen pilkkutautia

Näissä riitti ihmettelemistä

Välillä tarvittiin parhaita kuskeja

Vesi oli lämmintä ( 29 ast ) uintitreeneihin

Tomas harjoittelee myös uintia mummon kanssa toisessa kotimaassaan Brasiliassa

3 kommenttia:

  1. Mukava kuulla taas kuulumisia...ihania kuvia. Kaukokaipuu iskee. Mutta kevättä kohti mennään täälläkin ja melko vauhdilla.

    VastaaPoista
  2. Kiva oli kuulla kuulumisia.Turvallista matkaa ja voikaa terveenä.<3

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista