tiistai 1. huhtikuuta 2014

13.3. - 1.4. 14  Piton - Bequia - Salt Whistle bay ( Maureau ) - Union Island - Bequia - Marigot bay - Martinique

Vaihteeksi " etelän reissu " ja taas pari viikkoa ankkurissa/ poijussa "dinghy kansana" eli jollalla aina maihin.  Pitää mummon ketteränä, kun svellissä kiipeilee jollasta laiturille ja takaisin reppujen ja ruokakassien kanssa.
Muutama uusi paikka ja tututtuihin vanhoihinkin paikkoihin oli ihan mukava mennä.  Oli helppoa, kun tunsi poijupojat ja tiesi heti mistä tulli, kauppa ja ehkä toimiva netti löytyy.  Tullissa kirjoitetaan käsin kaikki veneen ja miehistön tiedot vanhan mallisille monistuspapereille ja leimat lyödään joka paperiin ja sen jälkeen pääset maahantuloviranomaisten tarkastukseen ja kiire ei ole kellään, no ei meilläkään.
Bequialta löydettiin kilpikonnien kasvattamo, siellä annetaan pienten kuoriutua ja kasvaa sen verran, että niitä ei heti syödä meressä.  Palautus tapahtuu samalle alueelle mistä munat on kerätty ja paikka oli salainen.
Mummo on aloittanut uuden snorklaus harrastuksen ja kävin jo tarkastamassa poijuköydet ja kiinnityksetkin snorkkelilla, yllättävän helppoa, kun alkujännityksestä hengitys onnistuu ja tasaantuu.
Martiniquella ollaan taas, lähinnä asioiden hoidon takia, puhelut on eu hinnoissa ja netti toimii ainakin aijoittain. Välillä on sähköt poikki ja nytkin kuvien lataamiseen meni pari tuntia, joten kärsivällisyys täällä kasvaa, toivottavasti !

Mummouutisia; Tomas nauttii edelleen Brasilian lämmöstä, Touko ja Topi aloittelevat potkulauta ja pyöräily treenejä kevääseen kääntyvässä Kuopiossa. Sen lisäksi, että olen kolminkertainen mummo olen myös yksinkertainen täti ainoan pikkusiskoni Jessican Veeti pojalle, joka tänään täyttää 4 v, ONNEA !
Veeti on reipas maalaispoika, joka 2 v hoiteli omaa ponia viemällä sille taaperokärryllä heiniä, nyt
Veeti on oppinut juuri ajamaan omalla mönkijällä ! Olkaahan varovaisia kaikki pikkupojat omissa puuhissanne !

Yksi tähänastisista lempipaikoista, Salt Whistle Bay, Maureau
ja just kun mummo pääsi snorkkauksen alkuun...

Perhe hedelmä ostoksilla meidän kanssa, Union Islandilla oli ystävällisimmät ihmiset mitä missään on tavattu, oppaat eivät kehuneet turhaan.


Vaikka pieni Karibian " ähky" on päällä, auringon laskuihin ei kyllästy ikinä, Marigot Bay
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti