maanantai 28. huhtikuuta 2014

2.4. - 28.4. 14  St.Pierre ( Martinique ) - Portsmouth ( Dominica ) - Deshaies ( Guadeloupe ) - Falmouth, Green Island, Jolly Harbour, Green Bird Island, Deep Bay ( Antigua )

Täällä on parhaat ( huhti-touko ) purjehduskuukaudet menossa.  Tuulet ovat rauhoittuneet, ollen alta kymppiä ja tasaisia, voi kun vieraat olisivat päässeet nauttimaan näistä unelmakeleistä!  Ankkurissa oloa on tosin välillä rajoittanut Bermudan myrskyistä johtuvat pohjoisen svellit, jotka ovat isoja ja pitkiä.  Merellä ne ei haittaa, mutta ankkurissa vene keinuu niin, että koko ajan pitää olla toinen käsi kiinni jossain ja yölläkin on kiilattava itsensä paikoilleen.
Lämpöä riittää ja kun vesikin on 30 asteista voi siellä tutkia riuttojen pohjia kauemminkin.
Antiguan riutat tuli tutkittua, hienoja paikkoja, vesi kirkasta ja turkoosia.  Surullista on, että koralli on pääosin kuollutta ja harmaata.  Hieman eloa löytyi Great Bird Islandin riutoilta ja parhaat värikkäiden kalojen bongaukset Deep Bayn edustalla olevasta Andein Hylystä.  Alus oli uponnut yli 100 vuotta sitten, mutta hylky erottui selvästi ja sen suojassa asustelevat kalat.
Korallin kuolemaan on kuulemma syynä "puhdistaja" papukaija kalan ylikalastus ja tietysti ilmaston muutos.  Mummo liittyy Green Peaceen heti kotiin palattua !
Mummouutisia; Tomas suunnittelee Suomeen paluuta, Topi harjoittelee kuperkeikkoja ja Touko aakkosia !
Jatkosuunnitelmat selviävät parin viikon päästä ja tässä vielä muutamia Karibian ihmeitä:

Puunjuuria Guadeloupella.

Orkideat omassa kasvuympäristössään.

Historiallinen English Habour

Mummo snorklaamassa, ruuhkaa ei riutoilla ollut.
Tämä kaveri katseli kanssamme auringonlaskua autiolla hiekkarannalla Greenlandilla. Ei uskaltanut lähteä iltaretkilleen, kun oltiin leiriydytty aivan sen kolon viereen, kävi vaan aina välillä kurkkaamassa meitä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti