lauantai 14. kesäkuuta 2014

14.6.14  Azorit, Faial, Horta

Täällä on nyt viikko elvytty ylityksestä.  1900 nm ja 14 päivää matkaa tehtiin "seuramatkana" S/Y Ironsiden kanssa.  Passailtiin vauhteja niin, että oltiin koko ajan vhf yhteydessä. Pohdittiin yhdessä reittisuunnitelmaa, Ironside antoi "laivavaroituksia" ja meiltä tuli säätietoja. Sää piti ottaa satelliitin kautta joka päivä, koska matalat ja tyynet liikkuivat nopeaan. Matka meni hyvin, pari vähän kuoppasempaa päivää ja yksi täysin tyyni, pääsääntöisesti hyvää pursituulta.  Päivät olivat yllättävän lämpimiä, ihan pikinikelit ! Yöt sitten niin kylmiä, että vahtivuorot hoidettiin sisältä käsin. Tähystellessä yöllä oli turvallista  nähdä kaverin mastovalo ja sitten eikun torkkumaan. Toki parhaasta unesta vahtiin nousu oli välillä niin rankkaa ja tuntui, että eihän tässä ole järjen häivää.
Keli on täällä kuin suomen kesässä, sataa ja paistaa, villapuseroa on pitänyt päälle laittaa.
Saaria on yhteensä 9 kpl ja suunnitellaan seuraavaan saareen siirtymistä ehkä huomenna...

Mummouutisiin kuuluu, että kaikki pikkupojat ovat vähän flunssaa sairastelleet. Touko täyttää
huomenna 2 v , Paljon, paljon ONNEA !

Ylityskaverimme Ironside täysin purjein.

Valaita liikkuu täällä paljon, mutta onneksi ei tällaista nähty. Delfiinit kävi moikkaamassa melkein joka pv ja "portugalin sotalaivoja" näkyi myös yksittäin, mutta ei laivastona.


Hortan kaikki muurit ja aallonmurtajat ovat täynnä taidetta, maalamatta jättäminen tietää kuulemma huonoa onnea.Tässä yksi erikoisemmista, aidot bokserit oli epoksoitu aallonmurtajaan.
Matu ja mummo työn touhussa, katsotaanhan ensi blogiin tuliko julkaisukelpoista jälkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti