maanantai 7. lokakuuta 2013

7.10.13 Santa Cruz

Tämä on nyt sitä matkapurjehtijan arkea. Odotellaan uutta keulapotkuria rikkoutuneen tilalle, sen piti olla perillä viime viikolla, mutta seisoo tullissa. Ison purjeen nostimen hankauman syyn selvittelyyn meni pari päivää, piti hankkia kamera, jolla näkee maston sisälle. Uusi nostin on tulossa.
Viime pe tippui tietokone tuulenpuuskassa nettipaikalla ja tärähti sen verran, että pimeni täysin ja menetettiin kaikki meille tärkeät sää- ja sähköpostiohjelmat, jotka toimivat satelliittipuhelimen kautta valtamerillä. Nyt ollaan pienen hitaan varakoneen varassa. Seuraavana iltana paikallinen naapurivene lähti pimeässä liikenteeseen ja puotti köysihässäkässä meidän laiturilla olevat sandaalit mereen.  On pidetty kenkiä laiturilla, koska kaupungilla on paljon selällään makaavia torakoita.
Pieni hengähdystauko ongelmien ratkomiseen oli retki bussilla tuossa vuorien takana olevaan kalastaja kylään Tagananaan. Jotenkin pienet kylät ja niiden aidot ihmiset viehättävät. Siksi kai aikoinaan hain töihin pieneen Karttulan kylään, terveisiä vaan sinne kaikille !
Huomenna siirrytään toiveekkaana veneen nostopaikalle n. 40 mailia etelään samalle saarelle ja toivotaan, että vene olisi kunnossa täälä/ensi viikolla..
Skype mummo uutisia; Topi sanoo aina vitsinä, kun Touko häviää skype kuvasta viipeltämään, että Touko lähti töihin, mutta Topi onkin itse joutunut töihin. Uuden lentsikan hankintaan Topi tekee kotitöitä esim. keräilee leluja ja saa sitten siitä palkkaa lentsikkarahastoon.
Tomas on aloittanut vauvauinnin ja saanut ensimmäiset uikkarinsa.

Mies mastoon piti hankkia kyliltä, koska mummosta ei tuohon ole.

Talvivaatteita on alettu laittamaan ilmatiiviisiin vacumipakkauksiin.

Kone jumi taas viimesen kuvan kohdalla ( aina kun alkaa olla loppusuoralla !) enkä saa sitä siirrettyä sivulle, mutta tälläista tietä mentiin Tagananaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti