tiistai 22. lokakuuta 2013

8.10. - 22.10.13 Puerto Colon - La Comera

Vene oli telakalla neljä päivää ja meidän piti asua hotellissa, koska telakka alueella ei saanut yöpyä.  Ensimmäinen aamu tuntui ruhtinaalliselta runsaine aamupaloineen ja kerran yritettiin viettää aikaa altaalla, mutta sen verran veneretkeläisiä ollaan, että ei viihdytty. Joka aamu mentiin veneelle tarkistamaan kuinka työ sujui, ainoastaan sunnuntaina eivät pojat ahkeroineet ja me tehtiin bussiretki Teidelle.
Telakkaelämän jälkeen siirryttiin Kanarian toiseksi pienimmälle saarelle La Comeralle ja täällä tavattiin ensimmäistä kertaa suomalaisvene s/y Katariina. Sinikan ja Ilkan kanssa ajeltiin saari ympäri ja maisemat oli hulppeat, mitä ylemmäksi mentiin sitä vihreämpää oli ja ymmärsi tuon Teidenkin korkeuden täältä katsottuna ihan eri tavalla.
S/Y Katariinalla on mainiot blogisivut ja minusta oli parasta tavata toinenkin "mummo", joka oli lähtenyt merelle.
Nyt taas odotellaan, keulapotkurin tiiviste oli jotenkin vaurioitunut asennuksessa ja tihkuu vettä, uudet tiivisteet tulossa norjasta ja niiden asennukseen pitää palata Coloniin ja vene taas ylös.  Siitä kun selvitään, niin siirrytään Gran Canarialle huoltamaan vesikonetta ja sieltä sitten takaisin Santa Cruziin vaihtamaan ison nostimen pylpyröitä ja etsimään puomijarrua.
Ylitykseen on enää vajaa kuukausi aikaa ja alkaa jännittää saadaanko kaikki kuntoon ja kyllä muutenkin alkaa jännittää...
Mummouutisia; Topi oli sanonut lähtevänsä lentokoneella hoploppiin ja kyytiin olisi päässyt Anne ja Erja mummo.  Touko on oppinut puollustautumaan puremalla isoaveljeä. Tomas taas treenaa kääntymistä selältä mahalleen.

Nostovara oli vähissä, puomin yläpuolelle jäi 5 cm ja kölin alle 10 cm, mutta kaikki meni hienosti.
Teide


ja Columpuksen muna La Comeralla

 
 

3 kommenttia:

 1. Nyt pidetään peukut ja varpaa pystyssä, että kaikki tulee ajallaan kuntoon. Teillä on oikeasti seikkailu käynnissä:) Päivi

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Olipa mukava lukea blogiasi taas pitkästä aikaa. Nyt päätin vihdoin vastaillakin.
  Upeitten kuvien myötä tuli ainakin matkakuume, mutta lentäen ei purjeveneellä. Nostan teille hattua olette kokemassa suuria haasteita ja kokemuksia. Ihana että olette törmänneet Suomalaisiin, näin pääsette päivittämään oman maan asioita omalla kielellä.
  Toivottavasti olemassa olevat ongelmat ratkevat ennen teidän suunniteltua lähtöpäivää. Kaikella on tapana järjestyä, toisaalta näistäkin jutuista ne reissun tarinat muodostuvat. Toivotaan teille lisää onnellisia ja mukavia tapahtumia.
  Meillä ensilumet tuli ja meni. Nyt ollaan mökillä vietetään sumuista, kosteaa ja lämmintä (+6) marraskuun päivää. Jouluihmisenä olen jo nauttinut muutamat glögit ja poltellut kynttilöitä pitkien pimenevien iltojen iloksi.
  T Heli

  VastaaPoista