tiistai 5. marraskuuta 2013

5.11.2013 Santa Crutz

Huimaa, kun tuo aika rientää niin nopeasti ( täälläkin ! ). Yhden pikku asian hoitoon menee parhaimmillaan pari päivää.  Enää ei manjana riitä vaan sen verran säpinää on täällä satamassa, josta suurin osa lähtee ylitykseen, että proksima semanaa ( seuraavaa viikkoa ) usein tarjotaan.
Suomi - Ruotsi ottelu on nyt hyvällä mallilla, täällä on 5 suomalaista venettä ja vain 2 ruotsalaista.
Hienoa, että suomestakin on nuoret lähteneet seikkailemaan; katsokaapas upeita blogeja S/Y Calimera ja S/Y Panthera ! Mukavaa on vaihtaa kokemuksia omalla kielellä ja kaikenlaisia hyviä vinkkejä löytyy, nytkin kirjoittelen blogia omasta veneestä pitkästä aikaa pienen alfa antennin ( maksoi 32 e ) avustuksella.
Tällä viikolla pitäsi saada  kaikki kuntoon ja sitten olisi vaan muonan ja juoman lastausta, lähtö päiväksi on alustavasti ajateltu 21.11 torstaita. Sunnuntaina 24.11 lähtee Las Palmasista 230 venettä perään, joka tuntuu jotenkin turvalliselta :)
Mummouutisia; Topilla alkaa olla hyvä huumori elämään, oli sanonut, että Ella äiti näyttää ihan pesuimurilta, kun suuttuu! Sohvia oli pesty kärcherin isolla ja kovaäänisellä vesipesuimurilla. Touko 1v 4 kk oli tehnyt ensimmäiset kakat pottaan ja siinä oli yhdelle su päivälle riittänyt ihmettelemistä.
Tomaksen treenaus on tuottanut tulosta pyörähdykset onnistuvat molempiin suuntiin. Tomaksen Tais äiti tulisi mielellään tänne lämpimään jo kylmenevästä suomesta, mutta ensin pitäsi saada Tomakselle passi.

Ankkuripaikan auringonlasku oli telakalla olon jälkeen rauhoittavaa katseltavaa, kunnes yöllä alkoi tuuli vinkumaan ja svelli keinutteli venettä sen verran, että nukkumisesta ei tullut mitään. Ankkuri piti kuitenkin hyvin.

La Laguna on tenerifan entinen pääkaupunki ja unescon suojelukohde. Sinne pääsee raitiovaunulla täältä, ihmeteltiin vanhan kaupungin upeita taloja ja leiveitä katuja.


Puerto de la Crutzissa Poseidon oli rantautunut tupakki tauolle rantaan.
Toivotaan, että on ketjupolttaja ja pysyy näillä rannoilla eikä tule puhaltelemaan meille kovia tuulia Atlantille !

2 kommenttia:

 1. Mukava kuulla kuulumisia, kaukokaipuu vaan iskee kun lukee noita sinun juttuja ja katselee kuvia. Aurinkoon ja lämpimäänkin. Täältä sumuisesta ja kosteasta Suomesta. Onko odotuksen jännitystä kun matkaan lähtö lähenee?
  Terveiset täältä,
  Sirpa

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Teillä lähtö lähenee ja taitaa asiat pikkuhiljaa järjestyä.
  Itse olen Päivin ja Åken kaa lähdössä Leville hiihtelemään.
  Kauanko se merimatka kestää noin?
  Voitko matkan aikan käyttää nettiä?
  Hyvää matkaa teille!
  T Heli

  VastaaPoista