lauantai 21. joulukuuta 2013

21.11. - 13.12. 2013 Atlannin ylitys

Vene lastattuna ja hyvissä voimissa päästiin lähtemään, köysiä irroitteli japanilaiset naapurit ja Zara veneen Hannu ja lähtötööttäykset tuli Pantheran Maijulta ja Juhalta.
Alku oli hyvää sivumyötäistä ja sitten paripäivää tyyntä myrskyn edellä.  Pieni tuulen vire kolmantena tyynenä päivänä innosti nostamaan coode 0 purjeen, joka vei eteenpäin mukavasti ja meno tuntui leppoisalta atlannin ylitykseltä niinkuin monet ovat tästä osuudesta kertoneet.
Sitten alkoi tapahtua; saatiin coode rullalle ja ukkospilven takia päätettiin ottaa se kokonaan alas, mutta sepä ei tullutkaan. Nostin oli yläpäästä kuoriutunut päällisestään ja juminut, taisteltiin pimeään saakka sitä alas, mutta ei saatu kuin muutama metri ja sitten piti auennut yläosa taltuttaa vanttiin kiinni. Aallokko oli sen verran isoa, että meistä kummastakaan ei ollut mastoon menijäksi.
Ukkospilvet myös käänsivät tuulen vastaiseksi ja kryssattiin isoja aaltoja vastaan kaksi päivää ja oltiin aika puhki, onneksi pantheralta tuli kannustavia viestejä ja säätietoja;" äkkiä alemmas sieltä matalan reunalta", joten otettiin välillä suunta suoraan kohti etelää.
Loppu hyvin, kaikki hyvin, päästiin viimeinen viikko reippaassa myötäisessä pasaattituulessa.
Reipas "joulutuuli" on täällä jatkunut tulostamme saakka ja päivittäiset sadekuurot ovat välillä rankkojakin,
että ihan ei leppoisaan karibia fiilikseen ole vielä päästy.
Satamat on täynnä ja monien pienten matkalla tulleiden veneongelmien hoito" jolla" kyydillä maissa pelkästään ranskaa puhuvien kanssa ei oikein ole sujunut, lisäksi Le Marinissa ankkurin pito oli huono.
Kapteenin tytär tuli juuri perheineen tänne Les Troils Iletsiin  joulun viettoon  ja saatiin satamapaikka täällä asuvien Ainon ja Cristianinin ystävällisellä avustuksella. Odotellaan tuulten vähän rauhoittuvan, niin päästään ehkä purjehtimaan muillekkin saarille, vielä on auki missä jouluaattona ollaan.
Topi ja Touko tulevat sitten tammikuun lopussa ja Topi kertookin jo miten se lentää isolla koneella mummon luo laivaille.  Tomas on päässyt Brasilian mummolaan ja on kuulema innoissaan ja uskon, että yhtä innoissaan on mummo ja vaari siellä !
Voimaannuttavaa Joulua kaikille ja palataan uusiin seikkailuihin ensi vuonna !

Aallot oli isoja, mutta loivia, niitä on vaan niin vaikea saada kuvaan, tuossa tulee semmoinen keskikokoinen takana.Tämä lentokala aiheutti todellisen vaaratilanteen, hyppäsi mummon yöruorivuorossa suoraan jalkojen päälle ja saatte uskoa, että oli jonkunmoinen häslinki ennen kuin päästiin eroon toisistamme!
Taivas takana ei näyttänyt hyvältä, kryssiyön lähestyessä.  Pilvinen täysin pimeä yö tuntui aina pelottavalta aloittaa.


Näin tänne olisi varmaan helpompi tulla veneen kanssa, saas nähdä paluuta?Yksi huimimmista auringonlaskuista !


6 kommenttia:

 1. Hyvän Jouluntoivotukset täältä hieman pienemmän meren rannalta. Ilman lämpötila on + 3 ja ilma on kostean sumuinen, merelle ei juurikaan näe. Viime yöksi luvattu myrsky ei yltänyt tänne perämerelle saakka. Siellä lienee lämpimämpää ja aurinkoisempaan. Illan suussa pakkaan tarvittavat tavarat kasaan ja lähden jouluaatoksi sisaren perheen luo.
  Hyvää ja rauhallista joulua!
  Sirpa

  VastaaPoista
 2. Hyvää Joulua teille maakravuilta, tosin vettä Kuopiossakin riittää - taivaalta! Natu

  VastaaPoista
 3. Aivan huikeaa matkantekoa, ei ole monesta tuohon, huh!!!

  VastaaPoista
 4. Iloista Joulua sinne!<3
  t. Arja ja Jani

  VastaaPoista
 5. Hyvää joulua teille Karibialla. Täällä Suomessa kynttilöitä poltetaan vesisateessa.hienoa että ylitys onnistui hyvin. Matkan tekoa seurattiin tiivisti päivittäin. Jännitti kovasti teidän puolesta. Meillä täällä karttulassa lapset kasvavat ja Mummoilu on mukavaa ja tuulalla kohta täyspäiväistä vuorotteluvapaan vuoksi. Hyvää uutta vuotta ja myönteisiä tuulia. Hannakaisa Annika Emilia Tuula ja Saara

  VastaaPoista
 6. Hei Anne!
  Terveisiä täältä Karttulasta. Joulu on jo paremmalla puolella. Lumesta ei ole tietoa, asteita tällähetkellä +6. Myöhästyneet syntymäpäivä onnittelut. Mielenkiinnolla luen sinun kuulumisia. Hyvää Uutta Vuotta ja mummoilua vuonna 2014.
  T. Tuula

  VastaaPoista